FAQ - ΗΛΙΑΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

Οι πιο συχνές ερωτήσεις σας

Τι είναι τα ηλιακά παιχνίδια της LAGI.PLAN;

Τα ηλιακά παιχνίδια της LAGI.PLAN είναι ξύλινες εκπαιδευτικές κατασκευές με φωτοβολταϊκά στοιχεία (κύτταρα), οι οποίες αποτελούνται από τμήματα συναρμολόγησης κομμένα με laser για μέγιστη ακρίβεια. Οι συνδέσεις των διαφόρων κομματιών πραγματοποιούνται εύκολα, αναπτύσσοντας τις σχετικές δεξιότητες των παιδιών. Στα κουτιά συσκευασίας περιλαμβάνονται αναλυτικές οδηγίες στα ελληνικά, καθώς και σχετικά διαγράμματα κατασκευής.

Μετά τη συναρμολόγηση, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τα τοποθετήσετε στον ήλιο και είναι έτοιμα για λειτουργία και …παιχνίδι!

Περισσότερα για τα ηλιακά παιχνίδια στον σύνδεσμο που ακολουθεί:

Ηλιακά Οικολογικά Παιχνίδια

Γιατί τα ηλιακά παιχνίδια της LAGI.PLAN διαφέρουν από αυτά των ανταγωνιστών της;

Η ουσιαστική διαφοροποίηση προέρχεται από τα παρακάτω:

  • Όλα τα ηλιακά παιχνίδια που διαθέτουμε συναρμολογούνται δοκιμαστικά από την εταιρεία μας και ελέγχονται ως προς τη λειτουργία τους.
  • Όλες οι συσκευασίες των ηλιακών παιχνιδιών μας ελέγχονται ως προς το περιεχόμενό τους (υλικά, διαγράμματα κατασκευής κ.λπ.).
  • Μετά τους ελέγχους, προσθέτουμε στις συσκευασίες αναλυτικές οδηγίες συναρμολόγησης και χρήσης στα ελληνικά που έχουν εκπονηθεί από την εταιρεία μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα ηλιακά παιχνίδια της LAGI.PLAN κατασκευάζονται σύμφωνα με τις Ευρωπαϊκές Προδιαγραφές Ασφαλείας EN 71.

Τι γίνεται όταν έχει συννεφιά ή βρέχει;

Τα ηλιακά παιχνίδια της LAGI.PLAN λειτουργούν κανονικά όταν τοποθετηθούν στον ήλιο. Όταν έχει συννεφιά ή βρέχει, όπως επίσης και το βράδυ, μπορούν να λειτουργήσουν με ένα τεχνητό φως, π.χ. με μια λάμπα αλογόνου 50W ή με ένα δυνατό φακό.

Χρειάζεται να χρησιμοποιηθεί κόλλα για τις συνδέσεις των διαφόρων κομματιών;

Κάτι τέτοιο δεν είναι απαραίτητο, λόγω του σχεδιασμού των κομματιών. Ωστόσο, αν το επιθυμείτε, μπορείτε να χρησιμοποιήστε ξυλόκολλα σε μερικά σημεία για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα.

Μπορούν να βαφτούν τα ηλιακά παιχνίδια της LAGI.PLAN; Πότε είναι καλύτερα να γίνει αυτό; Πριν ή μετά τη συναρμολόγηση;

Τα ηλιακά παιχνίδια της LAGI.PLAN είναι ξύλινα και επομένως μπορούν να βαφτούν, κατά προτίμηση πριν τη συναρμολόγηση για καλύτερο αποτέλεσμα. Θα πρέπει, ωστόσο, να δοθεί προσοχή, ώστε να μη βαφτούν τα σημεία εκείνα στα οποία ενώνονται τα διάφορα τμήματα πριν από τη συναρμολόγηση, για να μην πετσικάρουν κατά τη διαδικασία της συναρμολόγησης. Τα σημεία αυτά είναι προτιμότερο να βαφτούν μετά τη συναρμολόγηση.

Για ποιες ηλικίες είναι κατάλληλα τα ηλιακά παιχνίδια της LAGI.PLAN;

Τα ηλιακά παιχνίδια της LAGI.PLAN είναι κατάλληλα για παιδιά από 5-6 ετών έως …90 ετών! Σε κάθε περίπτωση, δεν συνιστώνται για παιδιά κάτω των 3 ετών, για λόγους ασφαλείας.

Ποιά είναι τα βασικότερα πλεονεκτήματά τους;

Εισάγουν τα παιδιά στη διαδικασία της δημιουργικής απασχόλησης, καλλιεργώντας έτσι τις γνώσεις και τις ικανότητές τους, ενώ συγχρόνως τους αναπτύσσουν την οικολογική συνείδηση, φέρνοντάς τα σε επαφή με τις εναλλακτικές μορφές ενέργειας.

Ποιες είναι οι προτεινόμενες χρήσεις των ηλιακών παιχνιδιών της LAGI.PLAN;

Δεδομένου ότι τα ηλιακά παιχνίδια της LAGI.PLAN διαφέρουν σημαντικά από τα κοινά πλαστικά παιχνίδια, τόσο στο σχεδιασμό, τόσο και στην ποιότητα, προτείνονται οι παρακάτω χρήσεις γι αυτά:

  • Πρωτότυπα δώρα σε παιδιά ηλικίας άνω των 3 ετών.
  • Σε εργασίες τεχνολογίας γυμνασίου.
  • Επιχειρηματικά διαφημιστικά δώρα (υπάρχει δυνατότητα παράδοσης συναρμολογημένων παιχνιδιών με λογότυπο εταιρείας – laser branding).
  • Διακοσμητικά αντικείμενα για το σπίτι ή το γραφείο.
  • Μοντέλα για απλό μοντελισμό.
  • Σε εκπαίδευση STEM.

Μπορούν τα ηλιακά παιχνίδια της LAGI.PLAN να χρησιμοποιηθούν σε εργασίες τεχνολογίας γυμνασίου;

Τα ηλιακά παιχνίδια είναι συναρμολογούμενα μοντέλα (κατασκευές) που λειτουργούν με μικρά φωτοβολταϊκά πάνελ. Επομένως, είναι ιδανικά για εργασίες τεχνολογίας γυμνασίου. Χαρακτηριστικά παραδείγματα κατασκευών για το μάθημα της τεχνολογίας αποτελούν το ηλιακό σπίτι, το ηλιακό αυτοκίνητο Formula 1, ο ηλιακός ανεμόμυλος, ο ηλιακός νερόμυλος, το ηλιακό διπλάνο κ.λπ. Εκτός, όμως, από τις εργασίες τεχνολογίας, μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για τη διεξαγωγή του μαθήματος στην τάξη, όπως φαίνεται στο σχετικό άρθρο  με τίτλο: “Μπορούν τα ηλιακά παιχνίδια να χρησιμοποιηθούν στην τάξη;”

Μπορούν τα ηλιακά παιχνίδια να χρησιμοποιηθούν για μοντελισμό;

Τα ηλιακά παιχνίδια της LAGI.PLAN είναι κατασκευές (συναρμολογούμενα μοντέλα) και επομένως μπορούν να χρησιμοποιηθούν για εισαγωγή στο μοντελισμό, ενώ  διαθέτουν και το πλεονέκτημα της κίνησης με τη βοήθεια της ηλιακής ενέργειας (π.χ. κίνηση ηλιακού αυτοκινήτου ή περιστροφή έλικα αεροπλάνου).

.

ηλιακά παιχνίδια (Αμερικανικός ηλιακός ανεμόμυλος)

ηλιακά παιχνίδια (Αμερικανικός ηλιακός ανεμόμυλος)

Stem toys

Μπορούν τα ηλιακά παιχνίδια να χρησιμοποιηθούν σε εκπαίδευση STEM;

Η εκπαίδευση STEM ενσωματώνει 4 κλάδους στη μεθοδολογία της διδακτικής διαδικασίας:

Science (Επιστήμη)

Technology (Τεχνολογία)

Engineering (Μηχανική)

Mathematics (Μαθηματικά)

Στην περίπτωση των ηλιακών παιχνιδιών, έχουμε τα εξής:

Science

Τα ηλιακά παιχνίδια λειτουργούν με την ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από φωτοβολταϊκά κύτταρα.

Technology

Τα ηλιακά παιχνίδια είναι κατασκευές διαφόρων ηλιακών μοντέλων (π.χ. ηλιακό αυτοκίνητο, ηλιακό ελικόπτερο, ηλιακό σπίτι, κ.λπ.) και επομένως αποτελούν τεχνολογικά επιτεύγματα που χρησιμοποιούν την ηλιακή ενέργεια.

Engineering 

Τα ηλιακά παιχνίδια είναι σε μορφή συναρμολογούμενων κιτ (κατασκευές).

Mathematics

Μπορούμε να μετρήσουμε την τάση που παράγεται, την ένταση του ρεύματος και τις στροφές ενός κινητήρα που τροφοδοτείται από ένα φωτοβολταϊκό κύτταρο, να υπολογίσουμε την ισχύ, κ.λπ.

Συνεπώς, τα ηλιακά παιχνίδια καλύπτουν πλήρως τις απαιτήσεις της εκπαίδευσης STEM.

ΡΩΤΗΣΤΕ ΜΑΣ!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Λεωφ. Μεσογείων 256 Χολαργός
Εμπορικό Κέντρο Ερμής 1ος όροφος
Τηλ: 211 8004512
Fax: 210 6514281
info@solar-toys.gr

         

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ